Living Screen House

Living Screen House is a stunning family residence which is both a springboard for entertaining and a private family retreat.

Downstairs, the entertaining area with kitchen, dining and outdoor spaces are located to optimise solar access while enjoying strong visual connections between spaces. The main attraction is the unique lap-pool abutting a double height social space which spills out to the rear BBQ area.

The private family retreat is located upstairs, where each bedroom enjoys an outlook onto private outdoor green space. In some cases, this is onto a vertical garden, which doubles as a privacy screen from neighbours.

Photographed by Michael Lassman, Murray Fredericks and Jem Cresswell

To find out more about this project, click here.

Living Screen House Front Courtyard
A black steel stair rises to a cedar clad upper floor
View to pool.
The front facade of Living Screen House at dusk
Corten plate steel with laser cut numbers in relief
Detail shot of Living Screens
A square of sky framed by walls and screens
Living Screen House Kitchen and Stair
King sized bed with sliding doors and pot plant