Curl Curl Residence

This Northern Beaches residence in Sydney was an exercise in material, time, and cost efficiency. A specific project brief included two bedrooms with built-in robes, bathroom/laundry, an open plan dining, kitchen, living space, and a deck. A shared driveway, a services easement, and a compact site influenced the form of the building envelope and allowed the maximisation of the internal floor area without sacrificing external amenity. The sustainable home responds to changing climatic conditions through natural ventilation in all directions, two integral fish ponds, vegetation that cools the summer breeze and large awnings and timber screening that shade the living areas whilst providing privacy.

Photographed by Murray Fredericks

To find out more about this project, click here.